• Lorem ipsum
Asfaltvast is ontstaan uit het idee dat het verlijmen van betonelementen gemakkelijk én sneller moet kunnen. Dus geen gedoe meer met het aanmaken van lijm. Graag leggen we uit hoe gemakkelijk het werkt:
    •  Maak de ondergrond goed schoon (stof- en vetvrij) en verwijder eventuele losse delen en/of cementsluier. Is de ondergrond poreus? Bevochtig de ondergrond met water.

 

    •  Asfaltvast Schuimlijm (spuitbus): Doe de meegeleverde handschoenen aan, schroef de spuitbus op het doseerpistool. Schud de spuitbus regelmatig. Zet het doseerpistool bij voorkeur voor 1/3 open. Door het meer of minder overhalen van de trekker kan Asfaltvast Schuimlijm uitstekend worden gedoseerd. Zorg ervoor dat ten minste 80% van het oppervlak bedekt is met Asfaltvast Schuimlijm.

 

    •  Voor Asfaltvast Gietlijm (blik): Doe de meegeleverde handschoenen aan. Je kunt de gietlijm rechtstreeks uit het blik, zo gelijkmatig mogelijk in rillen, aanbrengen op de ondergrond (één à twee rillen per betonband).

 

    •  Plaats de betonbanden direct na het aanbrengen van de Schuimlijm. Druk de betonbanden stevig aan zonder de betonbanden te verschuiven. Breng enkel zoveel lijmrillen aan, als direct verlijmd kunnen worden. Correcties zijn nog mogelijk binnen 5 tot 15 minuten. Voor Asfaltvast Gietlijm. Plaats binnen 10 minuten de betonband na aanbrengen van de Asfaltvast Gietlijm. Druk de betonbanden stevig aan zodat de Gietlijm met de betonband in contact komt. De betonbanden hierbij niet verschuiven.

 

  •  Na de verwerking zijn er nog lijmresten in het doseerpistool aanwezig. Het pistool direct met de Asfaltvast Primer reinigen en een aantal keer doorspuiten in een opvangbak. Laat de Asfaltvast Reiniger niet meer dan 1 uur op het pistool staan.


Benieuwd naar ons assortiment?